نمایندگی تعمیر تلوزیون ایکس ویژن

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

کالیبراسیون تلویزیون چیست؟

کالیبراسیون به عمل تنظیم روشنایی، میزان رنگ و تیزی، کنتراست و …. گفته می‌شود که باید به خوبی صورت گیرد. در غیر این صورت فیلم، تصاویر و بازی‌ها با کیفیت اصلی قابل مشاهده نخواهند بود. پس این عمل یک امر ضروری برای هر تلویزیون به حساب می‌آید. دقت کنید، برخی از فروشندگان محصولات صوتی تصویری، تنظیمات تصویر TV را به گونه‌ای تغییر می‌دهند تا مشتریان ترغیب به خرید آن شوند. بنابراین همیشه قبل از خرید به مشخصات فنی دستگاه دقت و بدون تحقیق خریدی انجام ندهید. در ادامه با ما باشید تا بیشتر با کایبره کردن آشنا شوید.

1

کالیبره کردن تلویزیون

شاید شما هزینه زیادی بابت تهیه یک تلویزیون Full HD یا 4K کنید که انتظار بالایی از آن خواهید داشت اما با وجود پیشرفت زیادی در این پنل‌ها و ارتقای کیفیت، همچنان تنظیم صفحه نمایش برای رسیدن به بهترین کیفیت ضروری به نظر می‌رسد. شما با کالیبراسیون دستگاه خود تصویر دریافتی را تا حد ممکن به وضوح تصویر اصلی و منبع نزدیک‌تر می‌کنید که عملی پیچیده و سختی نیست. اما شاید از خودتان بپرسید پس چرا در اولیل خرید دستگاه کالیبره نیست و باید این کار توسط خودمان صورت گیرد. در واقع اکثر فروشندگان و تولیدکنندگان تنظیمات را به صورتی درست می‌کنند تا به خوبی فروش رود. به این صورت که تصاویر بسیار روشن و اشباح به نظر رسد تا برای مصرف کننده جذاب به نظر رسیده و ترغیب به تهیه آن شود.

برخی تلویزیون‌ها نیز حالت دمو یا فروشگاهی داشته تا برای این هدف مورد استفاده قرار گیرند. تنظیمات پیشرفته همچون automatic dimming و motion blur reduction در حالت پیش‌فرض گنجانده شده و شما آن‌ها را رویایی مشاهده می‌کنید ولی هنگام خرید و روشن کردن آن در منزل، متوجه می‌شوید که آن کیفیت فروشگاهی را ندارد که در این صورت خودتان دست به کار شوید تا به کیفیت مد نظرتان برسد.

این مطلب را از دست ندهید   آبخوردگی تلویزیون

نحوه کالیبراسیون تلویزیون

گزینه‌های زیادی در تنظیمات دستگاه برای ارتقاء آن وجود دارد که باید با این اصطلاحات آشنایی کافی داشته باشید. ممکن است تغییر هر کدام از گزینه‌ها روی کارکرد سایرین نیز مؤثر باشد پس با دقت کافی و دقیقی انجام دهید. نکته‌ای که اهمیت دارد این است که سلیقه شخصی در این تنظیمات دخیل بوده و بسته به علایق خود می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید.

حالت تصویر

اولین فاکتور برای کایبراسیون Picture Mode یا حالت تصویر است و برای کالیبره کردن آن یکی از حالت‌های نزدیک به تنظیمات پیش فرض دستگاه را انتخاب نمایید. تمامی حالت‌ها را تست و روی بهترین بگذارید که البته در بیشتر تلویزیون‌ها ایده‌آل‌ترین مود، حالت فیلم می‌باشد.

نور پس زمینه (Backlight)

نور بک لایت شدت روشنایی را تعیین می‌کند که هر چقدر میزان آن بیشتر باشد، روشنایی تصاویر نیز زیادتر می‌گردد. تنظیم آن به محیط قرار گیری تلویزیون بستگی دارد. به عنوان مثال اگر محیط قرار گیری تلویزیون روشن است، نیازی به بالا بردن نور بک لایت نسبت به محیط‌های تاریک نیست. برای تنظیم نور قاعده‌ای خاصی وجود نداشته و هر طور که به نظرتان خوب است و چشم شما را اذیت نمی‌کند، قرار دهید.

روشنایی (Brightness)

این پارامتر میزان روشنایی نقاط تاریک را تعیین می‌کند که با زیاد کردن آن، رنگ سیاه به خاکستری تبدیل و با کم کردن آن جزئیات در نقاط تاریک از بین می‌رود. برای تنظیم بهتر و درک آن یک تصویر تاریک را آورده و اقدام به تنظیم صحیح شدت روشنایی نمایید تا به بهترین حالت برسید.

کنترایت (contrast)

کنتراست تأثیر زیادی روی کیفیت تصاویر دارد  و عبارت است از نسبت روشنایی روشن‌ترین بخش تصویر به تیره‌ترین بخش آن یا به عبارتی تفاوت درخشندگی رنگ در قسمت‌های مختلف تصویر است که موجب تمایز آن‌ها از یکدیگر می‌گردد. اگر Contrast بیش از حد باشد، برخی جزئیات در نواحی روشن از بین می‌روند چون روشنایی نقاط مجاور به حدی زیاد است که شما قادر به تشخیص روشن‌ترین نقاط و قسمت‌های مجاور نیستید. برای تنظیم میزان کنتراست یک تصویر با نقاط و پس زمینه روشن انتخاب و از حالت عادی تا حد کمتر کم و زیاد کرده تا جزئیات دقیق‌تر دیده گردد. البته توصیه می‌شود این کار روی تصاویر مختلف صورت گیرد تا به بهترین نتیجه برسید.

این مطلب را از دست ندهید   راهنمای جامع نصب برنامه در تلویزیون های هوشمند ایکس ویژن

تیزی (Sharpness)

شارپنس معین کننده میزان تیزی گوشه‌های تصویر می‌باشد که اگر تیزی کاهش یابد، تصویر مات شده و برخی جزئیات از بین می‌روند. ولی اگر زیاد باشد، در لبه‌های تصویر روشنایی غیرمعمول مشاهده می‌شود. برای تنظیم این مورد از یک چهره انسان استفاده کنید. نخست میزان Sharpness را به کم‌ترین حد رسانده و سپس به تدریج زیاد کنید تا به بهترین نتیجه برسید.

رنگ (Color)

همانطور که از اسمش معلوم است مشخص کننده رنگ بوده و با کم شدن آن، رنگ‌ها از بین رفته و سیاه و سفید می‌بینیم و اگر از حدی بالاتر رود، رنگ به نارنجی یا قرمز می‌زند. شما بسته به سلیقه خود قادر به تنظیم Color هستید.

Color Temprature یا Color Tone

معمولاً اصطلاحات تن سرد (Cool) و تن گرم (Warm) برای تعیین تن آبی یا قرمز تصویر به کار می‌رودند. در تن آبی، هاله‌ای از رنگ آبی در کل تصویر دیده شده و در تن قرمز هم هاله‌ای از رنگ قرمز مشاهده می‌شود. در حالت پیش فرض تن رنگ روی استاندارد یا طبیعی قرار دارد. بهتر است از یک چهره انسان بهره ببرید و در هنگام تنظیم تن رنگ توجه کنید، آبی بودن چهره به علت بازتاب نور آبی محیط و قرمزی بیش از حد آن به دلیل نور مایل به قرمز محیط نباشد.

تنظیمات مخصوص بازی

کیفیت تصویر در بازی اهمیت زیادی دارد و و باید از زیاد نبودن تأخیر ورودی اطمینان حاصل کنید تا حرکات در بازی به صورت تار مشاهده نشود. برای کاهش تأخیر ورودی بهتر است حالت تصویر یا Picture Mode را روی بازی یا Game قرار دهید.

این مطلب را از دست ندهید   نوسان برق در تلویزیون
0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =