راهنمای خرید تلویزیون ایکس ویژن (بخش اول)
ممکن است فکر کنید انتخاب و خرید یک تلویریون کار آسانی است اما دنیای تلویزیون ها روز به روز در حال پیشرفت است و حقه های بازاریابی با استفاده از بازی با کلماتی که درموردشان اطلاعی ندارید؛ تصمیمگیری را سخت میکنند پس انتخاب یک تلویزیون که هم از لحاظ کیفی و هم اقتصادی مناسب باشد نیازمند آگاهی به ویژگی های این دنیای در حال گسترش است. مطلب زیر با 7 گام به شما کمک می کند تا مشخصاتی که برایتان اهمیت دارد را تعیین کنید و بتوانید تلویزیون مناسبی را برای کاربردها و البته بودجهتان انتخاب کنید. پس با ما و این راهنمای جامع درمورد خرید تلویزیون، اصطلاحات آنها و ویژگی های جدیدشان، همراه باشید.
گام اول: بودجهتان برای خرید تلویزیون چقدر است؟
قبل از شناخت نسل های امروز تلویزیون ها، انتخاب اندازه مناسب و همه اینها باید به بخش اقتصادی ماجرا توجه کنید.
«برند»، «سایز»، «رزولوشن تصویر» و «نوع»، مهمترین عوامل تعیینکننده در قیمت یک تلویزیون هستند. بازه قیمت ها در این حوزه گسترده است پس دقیقا مشخص کنید چقدر قرار است هزینه کنید.
گام دوم: چه اندازه ای از تلویزیون مناسب شماست؟
انتخاب تلویزیون با اندازه درست، تصویری همه جانبه برایتان میسازد. اگر تلویزیون شما نسبت به فضایی که برایش در نظر گرفته اید بیش از اندازه بزرگ باشد؛ شما احتمالا متوجه کاهش وضوح تضویرخواهید شد از سوی دیگر افراط در کوچکی آن باعث دوبینی شما و آسیب به چشم هایتان هنگام توجه به جزئیات می شود. انتخاب سایز درست تلویزیون را جدی بگیرید چرا که با تصمیمگیری اشتباه در این مورد نمیتوانید از تمام قابلیت های تلویزیونی که خریداری کرده اید بهره کامل ببرید.
پس برای انتخاب سایز مناسب از این 2 مورد آگاهی داشته باشید:
فاصله بین محل قرار گرفتن تلویزیون و محل مستقیم تماشای آن را اندازه بگیرید.
با توجه به محتواهای مورد پسندتان، درمورد دقت تصویر یا همان رزولوشن مد نظر خود به نتیجه برسید.
حالا میتوانید با توجه به جدول زیر، سایز فراخور با شرایطتان را انتخاب کنید.
سایز صفحه نمایش دقت تصویر یا رزولوشن فاصله محل مشاهده از تلوزیون
24 اینچ HD 90 تا 180 سانتیمتر
32 اینچ HD 120 تا 240 سانتیمتر
40 تا 43 اینچ FULL HD 150 تا 300 سانتیمتر
49 اینچ FULL HD 180 تا 360 سانتیمتر
55 اینچ FULL HD و یا 4K 240 تا 390 سانتیمتر
65 اینچ به بالا 4K 240 تا 460 سانتیمتر یا بیشتر
گام سوم: چه صفحه نمایشی انتخاب کنید؟
صفحه نمایش مهمترین بخش خرید یک تلویزیون است. با مطالعه این قسمت میتوانید مطمئن باشید آگاهی قابل قبولی برای خرید درست دارید، موارد زیر را برای انتخاب صفحه نمایش مناسبتان در نظر بگیرید.
1- نوع صفحه نمایش
این مورد همان کیفیت تصویری ست که تلویزیون شما ارائه میکند که از انواع فراگیر آن میتوان LED, QLED و OLED را نام برد. از آنجایی که تکنولوژی های قدیمی ای مانند LCD یا Plasma دیگر کاربرد ندارند همه این انواع از تکنولوژی LED بهره می برند. بیشتر تلویزیون های LED تجربه لذتبخشی از تماشا را به شما القا میکنند. توضیحات زیر را بخوانید تا به جزئیات و مقایسه این سه دسته آگاه باشید.
تلویزیون های LED (تلویزیون های LCD با نور LED)
اصطلاح «LED» به نوع تلویزیون مربوط نیست و فناوری نورپسزمینهی آن را مشخص میکند. درحقیقت، غالب تلویزیونهایی که در بازار وجود دارند، از پنلهای LCD با نور پسزمینهی LED استفاده میکنند. عیب اصلی این نوع تلویزیونها، عمیق نبودن رنگ مشکی به دلیل نور پسزمینه و زوایای دید محدود است. فناوری ای که مدتی ست به تلویزیون های LCD افروده شده Quantum Dots نام دارد. در این تلویزیونها، علاوهبر لایههای LCD و LED، لایهی دیگری هم وجود دارد که در آن یک سری نانوکریستال قرار دارند. این نقاط، هنگامی که نور پسزمینه به آنها برخورد کند، روشن شده و باعث افزایش روشنایی و طیف رنگ تلویزیون میشود. به طور کلی مزایای این تلویزیون ها عبارتند از:
- فراگیرترین نوع تکنولوژی
- قطر کم
- مناسب برای تماشا در روز و فضاهای پرنور
- تنوع زیاد در سایز، امکانات و قیمت
- قیمت کمتر در مقایسه با OLED و QLED
تلویزیون های OLED
در این تلویزیونها به جای لایههای LCD و نور پسزمینهی LED، لایهای از LEDهای اورگانیک در پیکسلها قرار دارد که میتواند بهصورت مجزا نور تولید کند. در کل اگر قصد هزینه کمتری ندارید، OLEDها از هر لحاظ بهتر از LEDها هستند.
- استفاده از میلیونها پیکسل روشنایی جداگانه برای ارائه تصویر بهتر
- تضاد رنگ بالا به طوری که رنگ سیاه کاملا طبیعی و باغلظت نشان داده می شود.
- کیفیت بینظیر تصویر با وضوح و شفافیت بالا
- ارائه بسیار زنده و طبیعی رنگها
- عدم تغییر کیفیت تصویر از زوایای مختلف
تلویزیون های QLED
تلویزیونهای QLED منشایی از کمپانی سامسونگ دارند بنابراین نباید جای تعجب دانست که بزرگترین تامین کننده آنها در جهان سامسونگ است.
- پشتیبانی محدوده گسترده ای از رنگ ها
- سطح روشنایی بهتر
- کیفیت تصویر چشمگیرتر در مقایسه با LED
مقایسه دو پرچمدار پیشرفته و رقیب؛ QLED در برابر OLED
حالا با توجه به آشنایی محدود با OLED و QLED و شباهت های بسیارشان نگاهی جامع به تفاوتشان بیندازیم. این دو سری از لحاظ اسم با هم شباهت دارند اما از دیدگاه تکنولوژی های به کار رفته در آنها متفاوتند.
«ادامه دارد………..»