نمایندگی تعمیر تلوزیون ایکس ویژن

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

OSD در تلویزیون در چیست؟

اگر برای خرید تلویزیون به بازار مراجعه کرده باشید، در کاتالوگ و تبلیغات مربوط به برخی از تلویزیون‌ها، عبارت OSD (OSD Language) را مشاهده می‌کنید که شاید معنای دقیق و کاربرد آن را ندانید و اینکه مربوط به چه فناوری می‌شود. در این بخش می‌خواهیم در مورد این کلمه و هدف از نوشتن آن را توضیح دهیم و اینکه دقیقا به چه چیزی اشاره می‌کند.

OSD در تلویزیون

واژه OSD مخفف On Screen display است که در واقع همان منوی تنظیمات تلویزیون و به عبارتی اطلاعاتی که به شکل لحظه‌ای روی صفحه نمایش ظاهر شده، محسوب می‌گردد و چیزی عجیب و وحشتناک نیست.

برای درک بهتر می‌توان گفت که هنگام انجام کاری و اجرای دستوری در دستگاه، المان‌های گرافیکی روی نمایشگر ظاهر می‌شود، به عنوان مثال زمانی که شما صدا را کم و زیاد یا کانالی را تغییر می‌دهید، اطلاعات صدا و کانال را با فعال شدن OSD به صورت نشانگر مربوطه می‌بینید. منوی تلویزیون و سایر گزینه‌ها مانند Home نوعی از OSD هستند.

موقعی که شما یک دستگاه جانبی مانند فلش یا کنسول بازی را از طریق پورت USB یا HDMI به تلویزیون متصل می‌کنید، اگر OSD نمی‌بود قادر به پیدا و سویچچ روی آن‌ها و اجرای محتویات‌شان نبودید که همه این‌ها با این قابلیت قابل تنظیم و ممکن است. در حقیقت با نبودن این ویژگی امکان اطلاع ما از انجام صحیح این کارها وجود نداشته و در رابطه با سایر تنظیمات همچون تنظیم روشنایی، تایمر، نور، قفل کودک و … نیز با همین شرایط صدق می‌کند و بدون آن نمی‌توانید المان‌های مربوطه را دیده و کاری را به درستی انجام دهید. فقط کافی است دکمه منو یا دکمه‌های کناری یا جلویی پنل را بزنید.

این مطلب را از دست ندهید   توصیه برای مراقبت از تلویزیون

در گذشته در تلویزیون‌های سیاه و سفید یا تک رنگ جهت نمایش برخی قابلیت‌ها از یک نمایشگر جانبی استفاده می‌کردند که بسیار هزینه‌بر بود. با پیشرفت علم الکترونیک و ورود فناوری OSD برخی از ویژگی‌ها روی همان پنل اصلی نمایش داده شد. شرکت RCA در سال 1970 اولین بار این قابلیت را به کار برد که تنها می‌توانست تاریخ و ساعت و شماره کانال را روی تلویزیون نشان دهد. این علم روزبروز توسعه پیدا کرده و به سحطی که در پنل‌های جدید مشاهده می‌کنید، رسیده‌ است.

 جالب است بدانید که این قابلیت در نمایشگرهای رادارها و تجهیزات نظامی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

AppleMark

OSD Language چیست؟

این جمله را هم ممکن است خیلی دیده باشید که در واقع فناوری خاصی به حساب نیامده و قابلیت منحصر به فردی نیز نمی‌باشد. بلکه به شما اجازه تغییر زبان منوی تنظیمات را داده و لیستی از زبان‌های رسمی مثل انگلیسی، اسپانیایی، عربی و فرانسوی را به شما می‌دهد تا انتخاب نمایید. در اکثر تلویزیون‌ها در بخش Setup/reset قادر به انتخاب زبان مورد نظر خود داشته و در برخی از مدل‌ها نیز قسمتی به نام On-screen language وجود دارد که از آنجا زبان قابل تغییر می‌باشد.

0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 12 =